LABO VAN DOMMELEN

        

  

 

01. Pas op
02. Poetslied

 

INTERACTIEF MUZIEKTHEATER MET BEWEGINGSEXPRESSIE EN DANS

 

Professor Van Dommelen is als enige wetenschapper in de bestaansleer op zoek naar harde bewijzen bij ‘Het Bestaan’. Samen met zijn medewerkster prof. Thérèse Lunette vraagt hij zich af hoe je zeker kan weten dat iets of iemand bestaat.

 

Naast de jonge en ambitieuze Lunette met de onhebbelijke gewoonte om alles te noteren wat Van Dommelen uitkraamt, is er ook de guitige Anna-Belle. Onder het motto ‘Horen, zien en vooral niet zwijgen’ houdt ze de universiteit netjes. Zij heeft zo haar eigen mening over de bestaansleer van Prof. Van Dommelen…

 

Op een dag ontspint zich tijdens een seminarie een pittige discussie tussen prof. Lunette en poetsvrouw Anna-Belle. Wanneer deze twee hierbij aan het dansen gaan en bovendien ook nog de aanwezige studenten meesleuren in het amusante debat, besluit Van Dommelen zijn accordeon vanonder het stof te halen.. 

 

Vanuit eenvoudige bewegingsopdrachten worden kinderen uitgenodigd expressie te geven aan hun bestaan! Met invloeden uit hedendaagse dans, folkdans, Afrikaanse dans, jazz-dance, salsa, tango en bodypercussion worden een aantal dansbewegingen uitgezet.
 

Labo Van Dommelen is een van de voorstellingen van de Balcompagnie vzw waar in een leuke theatersfeer en op livemuziek door professionele dansinstructrices bewegingsexpressie en dans aangebracht worden.
 

 

een productie van de Balcompagnie vzw

Leen Taelemans & Harlinde Keymolen: tekst & spel, zang en dansinstrucie.
Yves Bondue: tekst, muziek & spel, zang, accordeon en percussie